SR

Besplatni online generatori QR kodova/vector, brzina, boja/

Izaberite tip QR koda

Statički QR kod znači da je podatak direktno kodiran u sam QR kod i ne može se promeniti bez pravljenja novog QR koda. Ne morate imati pristup internetu da biste dobili informacije kodirane u QR kodu (ako je kodiran link web stranice ili imejl adresa, onda će uređaj primiti informacije o tome kakav link je kodiran. Ali da biste otišli na web stranu iz linka ili poslali imejl morate se konektovati na internet).
Dinamički QR kod je QR kod koji sadrži samo link do stranice koja upravlja sadržajima. To je vrsta statičkog QR koda sa linkom ka web stranici. Podatak koji je prikazan skeniranjem dinamičkog QR koda može biti promenjen bez menjanja samog QR koda. Kada skenirate ovaj tip QR koda da biste dobili informacije, morate biti priključeni na internet.

Generisanje besplatnog statičkog QR koda

Kodirajte željeni tekst u QR kod. Tekst će biti prikazan na ekranu kad QR kod bude skeniran.

500
Kodirajte svoju vizit kartu QR kodom. U zavisnosti koju aplikaciju za skeniranje QR koda koristite Vaše kontakt informacije biće prikazane ili će smartfon ponuditi opciju da doda informacije u Vaš imenik.Kodirajte SMS poruku QR kodom. Prozor za slanje SMS poruka će se otvoriti sa posebnim tekstom i brojem primalaca kad se QR kod skenira. (zavisi od softvera za prepoznavanje koji se koristi. Nema garancije da radi na svim uređajima).


500
Kodirajte imejl poruku QR kodom. . Prozor za slanje imejl poruke će se otvoriti sa posebnim tekstom i brojem primalaca kad se QR kod skenira. (zavisi od softvera za prepoznavanje koji se koristi. Nema garancije da radi na svim uređajima).500
Kodirajte lozinku da biste pristupili WiFi mreži QR kodom. Kad se kod skenira, imaćete pristup WiFI-u, bez da unosite lozinku. (zavisi od softvera za prepoznavanje koji se koristi. Nema garancije da radi na svim uređajima).


Kodirajte link ka svom vebsajtu, stranici na društvenoj mreži, ili čak link za plaćanje na PayPal-u u QR kod. Vaš smartfon će otvoriti naznačenu web adresu kad QR kod bude skeniran. (zavisi od softvera za prepoznavanje koji se koristi. Nema garancije da radi na svim uređajima).

Generisanje besplatnog dinamičkog QR koda

Žao nam je, ali morate biti ovlašćeni da biste dodali ili izmenili podatke u Vašem QR kodu.
Možete se ulogovati koristeći Vaš nalog na sledećim društvenim mrežama:
Ulogujte se sa Google
Ulogujte se sa Facebook
Ulogujte se sa Vk
Ulogujte se sa Linkedin
Dobrodošli, [ Izlogujte se ]
Molimo Vas da imate na umu da će sve informacije unete ispod biti javne I dostupne na internet, zato Vas molimo da ne ostavljate lične podatke.
Možete kreirati 3 dinamička koda besplatno. U ovom koji trenutno uređujete, imajte na umu sledeće:
Bez slikeX


250

5000

Prilagođavanje stila QR koda

Veličina QR koda: x3
Ukazuje kojim faktorom osnovna ( najmanja moguća) QR kod slika treba biti uvećana. Ovo je važno za raster slike.
Suvišnost QR koda: x1
Ukazuje na nivo korekcije greške koja je ugrađena u QR kodu. Što je veći broj, veća je verovatnoća dobijanja podataka iz oštećenog QR koda, ali je veća i veličina QR koda.
Neprozirnost: 1
Format fajla:
PNG-bitmap slika. Koristi se u uobičajenim situacijama. Može biti izobličena usled skaliranja(merenja)
SVG-vektorska slika. Može biti ugrađena u sajt ili u različite uređivače vektora.
EPS-vektorska slika. Koristi se za rad u uređivačima za objavljivanje ( u ovoj verziji postavka transparentnosti nije obrađena).

Šta je QR kod?

Gde i kako se koriste QR kodovi? Šta je bolje: dinamički ili statički kodovi?

Termin “QR kod” je skraćenica od “Quick Response code” ili u slobodnom prevodu na srpski “ Kod brzog odziva/odgovora”. Da pojednostavimo, to su bar kodovi kvadratnog oblika, koji su napravljeni i korišćeni prvi put u Japanu za potrebe automobilske industrije. Upotrebljavaju se za prenos podataka sa korisnika na smartfon. Mogu da sačuvaju mnogo informacija i podataka, pomenućemo neke: datumi događaja, brojevi telefona, tekstualne poruke, informacije o proizvodima i imejlove. Funkcionišu kao napredni UPC bar kodovi, koji se čitaju mašinski i mogu da se koriste na ambalaži proizvoda, bilbordima, logoima, vizit kartama, reklamama, kao i za praćenje i identifikovanje predmeta.

Da biste pročitali QR kod, morate imati aplikaciju za čitanje QR kodova. Npr. “QR droid” za android telephone, “RedLaser” za iOS I “QR code Scanner Pro” za Blekberi na Vašem tabletu ili smartfonu. Čim uključite neku od navedenih QR aplikacija, kamera se automatski aktivira. Poravnajte svoju kameru sa QR kodom i držite čvrsto dok ne čujete zvučni signal, koji znači da su sačuvane sve informacije sa koda. Neke aplikacije mogu aktivirati internet pretraživač i preusmeriti Vas na označeni link koji sadrži sve informacije sa koda.

Gde i kako se koriste QR kodovi?

Postoje mnogi razlozi za korišćenje QR kodova, od širenja informacija o sebi do upotrebe u reklamne svrhe za Vaš biznis. Navešćemo nekoliko slučajeva gde možete koristiti QR kodove:

Vizit karte / Reklamni material

Možete štampati QR kodove na Vašim vizit kartama, prospektima i brošurama, tako da mogu da prenesu Vaše kontakt informacije u adresar smartfona, ili prikažu web stranicu sa detaljnim opisom Vašeg biznisa. Mogu se štampati bilo gde, na bilo čemu, od majica do bilborda i putničkih aviona.

Ulaznice

Ukoliko radite kao planer događaja i manifestacija, dodajte QR kod na ulaznicu ili pozivnicu, koji vodi na RSVP stranicu i sadrži GPS coordinate; tako da potencijalni posetilac može da potvrdi dolazak i označi mesto na svojoj GPS navigaciji na smartfonu.

Ambalaža proizvoda / Praćenje proizvoda / Komentari potrošača

Možete dodati QR kod na ambalažu svog proizvoda, kako biste povezali potrošače sa web stranicom o Vašem poslu i proizvodima. Link može da sadrži opise proizvoda i njegove prednosti, uputstva za upotrebu, kontakt za potrošače, kao i uopštene informacije o kompaniji, između ostalog.

Tipovi QR kodova

Postoje dva osnovna tipa QR koda: dinamički i statički.

Dinamički kodovi, poznati i kao “živi QR kodovi”

Jednom napravljen, njegov glavni odredišni link može da se menja bez menjanja samog koda. Kada ga skenirate, preusmerava Vas na server na kom su sačuvana konkretna uputstva kroz bazu podataka i programiran je isključivo za interakciju sa određenim skeniranim snimkom. Dinamički kodovi su pogodni zato što se stvaraju i primenjuju jednom, i možete ih promeniti čim se informacije prikažu kad se skeniraju kao link ( domen, veb), koji prikazuje informacije.

Statički kodovi

Za razliku od dinamičkih kodova, statički QR kodovi ili čuvaju informacije direktno u obliku teksta ili vode do web stranice bez preusmeravanja na sekudarne linkove. Što znači da informacija ili link ne mogu biti izmenjeni ( morate kreirati novi statički kod svaki put). Statički kodovi su idealni za one koji žele da sačuvaju svoje stalne podatke (npr. Informacije o datumu rođenja ili krvnu grupu).

Šta je bolje: dinamički ili statički kodovi?

Statički kodovi sadrže nepromenljive informacije, što znači da nećete biti u mogućnosti da pratite ili menjate informacije u ovakvim kodovima. To je veoma nezgodno ukoliko hoćete da promenite prikazani podatak. U tom slučaju, morate opet štampati sav prethodno štampan material/informacije.

Dinamički kodovi se sastoje od linkova koji vode ka specijaliziranim web serverima koji čuvaju podatke o tome koju informaciju prikazati u određenom momentu ili na koju web stranicu je neophodno preusmeriti se. To znači da dinamički kod možete pratiti ( sakupljati statističke podatke) i odredišni link može biti menjan i uređivan bez uticaja na strukturu samog koda. Ovo dinamičke kodove čini univerzalnim, u smislu da ne morate opet štampati sav prethodni material. Sve što treba da uradite je da promenite odredišni link, kod statičkog koda to ne možete. Činjenica da možete da menjate podatke koji se prikazuju čak i posle njihovog štampanja, govore u prilog dinamičkog koda u poređenju sa statičkim ako bi podatke bilo teško zameniti posle postavljanja ( velika izdanja, ili ako je fizički nemoguće pristupiti kodu).

Kao što se može pretpostaviti, statički kodovi su pristupačniji zato što ne sadrže posebne tehničke zahteve, dok dinamički kodovi postavljaju velike tehničke zahteve serverima kroz koje se procesuiraju. Iz tog razloga sajtovi koji nude besplatne QR kodove u većini slučajeva nude statičke QR kodove besplatno, a dinamičke nude za novac.

Our sponsor

Ninkeri

Ninkeri® cosmetics from Australia

  • Only natural components
  • Premium quality
  • Carefull manufacturing
  • Natural and organic ingredients are derived from Australia’s flora

Learn more ...