HR

Besplatni online generator QR kodovi / vektor, dinamički, boja /

Izaberite tip QR koda

Statički QR kod je kada su podaci izravno kodirani u QR kod i ne može se mijenjati bez novog QR koda. Ne morate imati pristup internetu kako bi izvukli informaciju da je kodiran u QR kodu (ako je internetski link ili e-mail adresa kodirana, onda će uređaj dobiti informacije o tome kakav link je kodiran. No, da odete na link ili da pošaljete e-mail biti će potrebno spajanje na internet).
Dinamički QR kod je QR kod koji sadrži samo link na stranicu za upravljanje sadržajem. Uglavnom, to je vrsta statičkog QR koda s vezom na internetskoj stranici. Podaci koji se prikazuju prilikom skeniranja dinamičkog QR koda može se mijenjati bez potrebe da se mijenja sam QR kod. Kada skenirate QR kod, kako bi se izvukli podatci, potrebno je biti povezan s internetom.

Besplatno generiranje statičkog QR koda

Kodirajte bilo koji željeni tekst u QR kod. Tekst će se pojaviti na zaslonu kada QR kod bude skeniran.

500
Kodirajte svoje posjetnice u QR kodu. Ovisno o aplikaciji za skeniranje QR koda koju koristite, ili će vam se vaše kontakt informacije prikazati ili će vam smartphone ponuditi da dodate podatke na vašem telefonskom imeniku.Kodirajte SMS poruku na QR kodu. Prozor za slanje SMS poruka će se otvoriti s navedenim tekstom i broj primatelja kad je QR kod skeniran. (Ovisi o softveru za prepoznavanje koji se koristi. Ne jamči se rad na svim uređajima).


500
Kodirajte poruku e-pošte na QR kodu. Prozor za slanje e-mail poruke će se otvoriti s navedenim tekstom i e-mail adresu primatelja, kada je skeniran QR kod. (Ovisi o softveru za prepoznavanje koji se koristi. Ne jamči se rad na svim uređajima).500
Kodirajte lozinku za pristup WiFi mreže u QR kodu. Kad se kod skenira, čarobnjak mrežnih veza će se otvoriti s već popunjenom lozinkom. (Ovisi o softveru za prepoznavanje koji se koristi. Ne jamči se rad na svim uređajima).


Kodirajte link do vaše web stranice, društvenih stranica, ili čak link za PayPal plaćanje u QR kodu. Vaš smartphone će otvoriti naznačenu web adresu kada je QR kod skeniran. (Ovisi o softveru za prepoznavanje koji se koristi. Ne jamči se rad na svim uređajima).

Besplatno generiranje dinamičkog QR koda

Žao nam je, ali morate imati dozvolu kako bi dodali ili uredili podatke u svom dinamičnom QR kodu.
Možete se prijaviti koristeći vaš račun na sljedećim društvanim mrežama:
Prijavite se sa Google
Prijavite se sa Facebook
Prijavite se sa Vk
Prijavite se sa Linkedin
Dobro došli, [ Odjava ]
Imajte na umu da će sve informacije koje ste dali biti javne i dostupne na internetu, pa vas molimo da ne pošaljete svoje osobne podatke.
Možete napraviti besplatno 3 dinamička QR koda. Imajte na umu u ovom što uređujete sada:
Bez slikeX


250

5000

Prilagođavanje stila QR kod

Velićina QR koda : x3
Pokazuje za koliko osnovni (minimalno moguće) QR kod slika treba biti uvećana. To je važno za rasterske slike.
QR kod redundancija: x1
Pokazuje razinu ispravljanja pogrešaka koja je ugrađena u QR kodu. Što je veći broj, to je veća vjerojatnost dobivanja podataka iz oštećenog QR koda, ali i veća veličina QR koda.
Neprozirnost: 1
Format datoteke:
PNG - bitmap slika. Koristi se u normalnim situacijama. Može biti iskrivljena, kada se skalira.
SVG - vektorska slika. Može biti ugrađen u web-mjesta i uvoziti u raznim vektorskim urednicima.
EPS - vektorska slika. Koristi se pri radu u izdavačkim urednicima (u ovoj verziji, postavka transparentnosti nije obrađen).

Što je to QR kod?

Gdje i kako se koriste QR kodovi? Što je bolje: dinamični ili statični kodovi?

Pojam "QR kod" je skračenica za "Quick Response Code". Kako bi ovo objasnili puno jednostavnije, oni su "četvorni bar kodovi" koji su se najprije razvili i koristili u Japanu za automobilsku industriju. Korišteni su za prijenos podataka od strane korisnika na smartphone uređaje, a mogu pohraniti i puno informacija, kao što je kalendar događanja, telefonski brojevi, tekstovi poruke, pojedinosti o proizvodu i napunjene email poruke. Oni djeluju kao napredni i strojno čitljivi UPC barkodovi te se mogu koristiti na ambalažama raznih proizvoda, poslovnih prozora, plakatima, natpisima, vizitkama i reklamama te se s njima također mogu pratiti proizvodi i prepoznati predmeti.

Za čitanje QR koda, morate imati QR kod čitač aplikaciju, kao npr. "QR Droid" za Android telefone, "RedLaser" za iOS i " QR code Scanner Pro" za BlackBerry uređaje na svom tabletu ili smartphone uređaju. Pokrenite QR aplikaciju i fotoaparat će se automatski aktivirati. Poravnajte QR kod s kamerom i držite uređaj stabilno i mirno dok se QR aplikacija ne oglasi i dok ne prikaže sve informacije pohranjene od strane koda. Neke aplikacije će također aktivirati svoje web preglednike i preusmjeriti na određene linkove koji sadrže podatke pohranjene u kodu.

Gdje i kako se koriste QR kodovi?

Postoje mnogo načina za korištenje QR kodova, od širenja informacija o sebi do promidžbe rješenja za Vaše poslovanje. U nastavku, nekoliko mjesta na kojima se mogu koristiti QR kodovi:

Posjetnice / reklamni materijali

Možete ispisivati QR kodove na vaše posjetnice, prospekte i brošure, tako da oni mogu vaše kontakt podatke u upisati u adresar smartphona ili prikazati web stranicu sa detaljnim opisom vaše djelatnosti. Oni se mogu ispisati na bilo što i bilo gdje, od majice za vlastitu promidžbu pa sve do plakata i zrakoplova.

Ulaznice za događaje

Ako ste organizator raznih događanja, dodajte QR kod na ulaznice događanja koje će voditi na stranicu RSVP (francuski, "répondez s’il vous plait") te dodajte GPS koordinate tog događaja, tako da potencijalni posjetitelj može potvrditi svoje sudjelovanje na događanju i obilježiti mjesto na svojoj GPS navigaciji u aplikaciji na svom smartphonu.

Pakiranje proizvoda / praćenje proizvoda / Ocijene kupaca, sasvim u realnom vremenu

Možete dodati QR kodove na pakiranja svih vaših konačnih proizvoda za povezivanje kupaca sa web stranicom o Vašem poslovanju i proizvodima. Veza može sadržavati puno toga, od objašnjenje samog proizvoda i svih njegovih prednosti, priručnike, kontakte za uslugekorisnicima i opće informacije o samoj tvrtki, među svim ostalim detaljima koje kodovi prikazuju.

Tipovi Qr kodova

Postoje dva glavna tipka QR kodova: dinamični i statični.

Dinamički kodovi, također se spominju kao "živi QR kodovi"

Nakon stvaranja, njihovo glavno odredište veze može se uređivati bez uplitanja sa kodom. Kad se dinamični kod skenira, on vas preusmjerava na jednog poslužitelja, gdje su specifične upute pohranjene kroz bazu podataka te su programirane za interakciju posebno s tim skeniranjem. Dinamični kodovi su puno praktičniji jer su oni stvoreni i primjenjeni samo jednom, a vi možete mjenjati kako se informacije prikazuju kada je skeniran kao link (domene, web) koji prikazuje podatke.

Statični kodovi

Za razliku od dinamičkih kodova, statički QR kodovi pohranjuju podatke izravno u obliku teksta ili vode do same web stranice bez dodatnih preusmjeravanja kroz sekundarne veze. To znači da se podaci ili veza ne mogu mijenjati ili uređivati u niti jednom trenutku(morate svaki put kreirati novi Statični kod ukoliko želite promjenu). Statički kodovi su idealni za ljude koji žele kodove koji sadrže samo njihove stalne podatke (npr. informacija o datumu rođenja i krvnoj grupi).

Što je bolje: dinamični ili statični kodovi?

Statički kodovi se sastoje od izravno korisnih informacija. To znači da nećete biti u mogućnosti pratiti i upravljati informacijama u tim kodovima. To je vrlo nezgodno, jer ako je to potrebno ne možete promijeniti prikazane podatke bez ponovnog tiskanja svih prethodno tiskanih materijala.

Dinamički kodovi se sastoje od linkova na specijaliziranim web poslužiteljima koji pohranjuju informacije o tome koje informacije prikazati sada ili na koju web vezu je potrebno preusmjeriti potrošača. To znači da možete pratiti dinamičan kod (prikupljanje statističkih podataka) , a web link destinacija se uvijek može mijenjati ili uređivati bez uplitanja u strukturiu samog koda. To čini dinamične kodove univerzalnijim u smislu da nećete morati ponovno ispisati prethodno tiskane materijale. Sve što trebate učiniti je - promijenili odredišnu vezu, dok sa statičnim kodom ova opcija neće raditi. Činjenica da možete kontrolirati prikazane informacije kroz dinamične kodove čak i nakon što su tiskane, govori u prilog izboru dinamičkih kodova u usporedbi sa statičnim, iako će ih biti teško zamijeniti nakon primjene (veliko izdanje, bilo fizički nemoguće dobiti pristup kodu).

Kako to obično biva, statički kodovi su puno dostupniji u slobodnom segmentu, jer oni ne nameću nikakve tehnološke zahtjeve, dok dinamički kodovi radevrlo visoke zahtjeve poslužiteljima kroz koje se oni obrađuju. Dakle, sve web stranice koje nude besplatno QR kodove obično nude samo statičke QR kodove besplatno, dok dinamične nude za novac.

Our sponsor

Ninkeri

Ninkeri® cosmetics from Australia

  • Only natural components
  • Premium quality
  • Carefull manufacturing
  • Natural and organic ingredients are derived from Australia’s flora

Learn more ...